NIEUW! Vlamboogdetectie van ARCOSTOP®
Door Samina Subhani
Geplaatst op 12 augustus 2019
schermafbeelding 2019 08 05 om 08.55.21

PV-branden
De PV-branden in 2018 zijn een pijnlijke herinnering dat brandveilig-installeren van onomstotelijk belang is in de sterk groeiende solar branche. De financiële consequenties van branden in solar farms zijn enorm, maar het reduceren van brandletselgevaar voor bewoners is essentieel. Een belangrijke factor voor brandgevaar in PV-systemen zijn vlambogen.

Oorzaken vlambogen
De voornaamste redenen voor vlambogen zijn gebrekkig onderhoud en inadequate montage; denk aan verouderd en geërodeerd materiaal, het incorrect krimpen van connectoren, of beschadigde kabels door scherpe randen. Een vlamboog in een DC-circuit blust niet uit zichzelf omdat de stroom geen nuldoorgang ondervindt (zoals in een AC-circuit). Om deze reden is het van groot belang om een PV-systeem te beschermen tegen vlambogen.

Vlamboog protectie
ARCOSTOP® is een nieuw product dat bescherming biedt tegen vlambogen in het circuit van een PV-systeem. Dit product voldoet aan de Amerikaanse NFPA 70, National Electrical Code, en Underwriters Laboratories Inc. UL 1699 -standaard. Hierdoor voldoet ARCOSTOP® vlamboog protectie aan de strenge eisen van de meeste banken en verzekeraars. Tevens, door het kalibratie protocol van ARCOSTOP®, is deze vlamboog protectie te gebruiken in ieder PV-systeem, groot of klein.

ARCOSTOP® anticipeert op boogvorming door het apparaat te kalibreren op het toegestane vermogen en tijds-persistentie van een vlamboog. Daarnaast wordt door specifieke veranderingen in de lokaal gemeten frequentie- en interferentiespectra, de vlamboog in het PV-systeem herkent. Verder waarschuwt ARCOSTOP® u tijdig over een booggebeurtenis bijv. via een (spraak)bericht naar uw mobiele telefoon.

Deze vlamboogdetectie is:Succesvol CE gekeurd door de Europese commissie. Een flexibel en effectief alternatief voor andere moeilijk te installeren en vaak duurdere oplossingen zoals het leggen van brandwerende EI 30-substraat tussen het dak en de panelen. ARCOSTOP® wordt geleverd met een volledige gebruikershandleiding en installatieblad.

Binnenkort te bestellen via onze webshop! Echter nu al geïnteresseerd in onze nieuwe vlamboogbeveiliging?

Bel dan naar 045 2033008 of mail naar
info@duramotion.nl